Un membru al Consiliului Audiovizualului a demisionat. Care este motivul

Anticoruptie.md
15/11/2019
Foto: Facebook.com

Unul dintre membrii Consiliului Audiovizualului, Olga Guțuțui, și-a anunțat demisia după mai bine de patru ani de activitate. Aceasta susține că instituția s-a transformat în „garant al interesului politic în audiovizual”.

„Sunt patru ani și jumătate de când am fost numită în funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. O fi mult sau puțin, nu știu. Cert este că e mai mult decât un mandat de președinte:). Am venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată”, a scris Olga Guțuțui pe pagina sa de Facebook.

Guțuțui a devenit membră a Consiliului Audiovizualului în 2015, după ce a câștigat concursul organizat de Comisia parlamentară pentru mass-media. Potrivit regulamentului, mandatul ei urma să expire în 2020.

Anticoruptie.md
15/11/2019

Comentarii