Un antierou al evenimentelor din aprilie 2009, acuzat că a bătut o deputată, a devenit parlamentar PSRM

Anticoruptie.md
21/09/2017
Petru Corduneanu (dreapta) a devenit deputat PSRM. Foto: Ziarul de Gardă

Petru Corduneanu, ex-şef al Direcţiei ordine publică a Comisariatului de Poliţie Chişinău, cercetat penal pentru că în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 a bătut-o pe Valentina Cuşnir, pe atunci deputată, a ajuns parlamentar. El o va înlocui pe Irina Mizdrenco, deputata PSRM care a decedat în urma unei boli. 

„Curtea Constituţională, prin hotărârea din 27 iulie 2017, a validat mandatul de deputat a candidatului supleant pe lista Partidului Socialiştilor - Petru Corduneanu. Bine aţi venit alături de noi. Succes, realizări frumoase şi muncă eficientă în serviciul cetăţenilor”, a declarat preşedintele Legislativului Andrian Candu, în plenul Parlamentului. 

După un proces lung, fostul şef al Direcţiei ordine publică a Comisariatului de Poliţie Chişinău, Petru Corduneanu, şi adjunctul său Dumitru Rusu, ambii acuzaţi că au bătut-o pe ex-deputata Valentina Cuşnir în centrul Capitalei, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, au fost absolviţi de pedeapsă.

După ce a fost bătută, Valentina Cuşnir a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Capitală. „Am trecut prin spatele Guvernului. În faţa mea a apărut Rusu. M-a apucat de mâna dreaptă şi mi-a sucit-o. Îl întrebam de ce face aceasta. S-a mai apropiat un poliţist, pe care nu l-am recunoscut. Acesta mi-a sucit mâna şi mai tare şi m-a apucat de păr. Mă durea îngrozitor. Între timp s-a mai apropiat unul. M-au târât pe asfalt vreo 200 de metri. Strigam şi întrebam de ce mă târăsc. Le-am spus că merg cu ei, dacă e cazul. Dar de ce au procedat aşa? Nu m-aş fi opus să îi însoţesc. În scurt timp, mi-am pierdut cunoştinţa. M-au lăsat lângă un trotuar de pe str. A. Puşkin, undeva, în spatele Guvernului”, povestea Valentina Cuşnir în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă, acordat din spital.

În decembrie 2016, aceştia au fost achitaţi la Curtea de Apel Chişinău. Recent, şi CSJ a dictat o decizie în favoarea lor.

Până a ajunge deputat PSRM, Petru Corduneanu a ocupat funcţia de consilier municipal în Chișinău din partea aceluiaşi partid.

Detalii într-o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice „7 aprilie 2009. Piramida ruşinii

 

Anticoruptie.md
21/09/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii