Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal

Anticoruptie.md
01/02/2023
Mihail Ivanov Captură

Şeful adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Mihail Ivanov, a depus o plângere la Procuratura Generală pe motiv că i-au fost accesate nejustificat datele cu caracter personal. Plângerea vine la câteva zile după ce şeful interimar al Direcţiei urmărire penală a CNA, Eugen Rurac, a depus un denunţ similar, în care îl învinueşte pe directorul IPRE, Iulian Groza.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupţie.md, Mihail Ivanov a confirmat că a depus plângerea, dar a respins informaţiile apărute în mass-media că ar fi îndreptată împotriva lui Iulian Groza.

„Sunt vizate mai multe instituţii, inclusiv poliţia şi penitenciarele. Eu nu am pomenit în plângere numele lui Iulian Groza. Eu vreau să aflu în ce scop mi-au fost accesate, ilegal, datele personale. Nu doresc să se facă speculaţii cu aceasta”, a precizat Mihail Ivanov.

Pe de altă parte, Iulian Groza consideră că anume el ar fi ţinta denunţului şefului adjunct de la Procuratura Anticorupţie. „Eu nu am văzut plângerea lui Ivanov. Dar după cum decurg evenimentele din ultimele zile, bănuiesc că anume eu sunt ţinta. Eu nu am accesat la nimeni datele cu caracter personal. Dar au fost accesate datele personale la mai mulţi funcţionari. A fost un accident. Se lucra la un studiu pentru Comisia Pre-vetting. În cadrul acestui proiect am angajat temporar o persoană din afata organizaţiei, abilitată să investigheze averile unor funcţionari. Doar el avea parola de acces la baza de date şi era responsabil de confidenţialitate. El a primit mustrare. Iar noi, imediat cum am aflat, am anunţat despre acest accident Centrul pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal”, a precizat Groza.

Scandalul cu accesarea datelor cu caracter personal a început săptămâna trecută, după ce Eugen Rurac, înscris în cursa pentru şefia PCCOCS, l-a denunţat pe Groza pentru că i-au fost accesate datele personale privind proprietăţile sale şi a solicitat să fie exclus din Comisia pentru selectarea şi evaluarea candidaţilor la şefia PCCOCS.


 

Anticoruptie.md
01/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii