„Un abuz din partea regimului”. Socialiștii sar în apărarea Marinei Tauber după solicitarea CEC privind scoaterea acesteia din cursa electorală

Ilie Gulca
02/12/2021
Președintele PSRM, Igor Dodon. Foto: ipn.md

PSRM acuză guvernarea de tendința de captura statul după solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind anularea înregistrării candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi

„Considerăm că ceea ce s-a întâmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

PSRM susține că „regimul Sandu” a capturat instituțiile statului, inclusiv cele care trebuie să fie independente prin lege.

„Și-au supus și procuratura, și justiția, și servicii speciale. Toate au fost transformate ca pe timpul lui Plahotniuc în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, contrar misiunii lor constituționale. De altfel, multe dintre abuzurile din partea acestor instituții sunt realizate de aceiași oameni care l-au servit pe oligarhul Plahotniuc, iar acum sunt în slujba actualului regim antidemocratic.

Formațiunea solicită misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să ia atitudine față de „derapajele de la principiile și normele statului de drept”.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a reclamat folosirea de către concurentul electoral din partea Partidului Șor, Marina Tauber, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, nr. 2.

Prin urmare, a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber la funcția de primar al municipiului Bălți și a transmis instanței de judecată materialele care au stat la baza acestei hotărâri.

Ilie Gulca
02/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii