Ucraina se pregătește să atace noi ținte în Crimeea. Anunțul făcut de Zelenski pentru cetățenii din peninsulă

Mădălin Necșuțu
17/08/2022
Sursa: Ireland live

Președintele Volodimir Zelenski le-a cerut rezidenților din teritoriile ocupate de ruși să evite să se apropie de unitățile militare rusești unde sunt depozitate muniții și echipamente.

Avertismentul vine după ce au fost raportate explozii la un depozit de muniții rusești din nordul Crimeei, consemnând un al doilea atac ucrainean suspect în peninsula ocupată de Rusia.

Cotidinaul britanic The Guardian a raportat că Mihailo Podoliak, consilierul biroului președintelui, a sugerat că Ucraina consideră Podul Crimeei care leagă peninsula ocupată de Rusia continentală ca o țintă militară legitimă. De altfel, Ucraina a subliniat de mai multe ori că este posibil să atace acea țintă tocmai pentru a opri livrările de armament ale Rusiei către peninsulă prin podul ce leagă Crimeea de Rusia continentală. 

Podoliak a declarat publicației că ar putea exista mai multe atacuri în „următoarele două sau trei luni”, similare cu misterioasele lovituri din 16 august asupra unui nod feroviar și a unei baze aeriene din Crimeea.

Pe de altă parte, Serviciile de informații din Marea Britanie susțin că Rusia ar trebui să fie din ce în ce mai îngrijorată de exploziile din Crimeea.

Rusia și Ucraina au susținut ambele că un depozit de muniție a explodat în apropiere de Dzhankoi, în Crimeea ocupată de ruși, pe 16 august, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit.

Cauza exploziilor și pagubele nu au fost încă clarificate. Dzhankoi este un nod strategic rutier și feroviar care joacă un rol major în aprovizionarea trupelor ruse în sudul Ucrainei, a spus ministerul de la Londra.

Mădălin Necșuțu
17/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii