„Suntem alarmați”. Dmitri Peskov a comentat reținerea lui Igor Dodon

Ilie Gulca
24/05/2022
Dmitri Peskov și Igor Dodon

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, se declară „alarmat” că susținătorii dezvoltării relațiilor cu Federația Rusă sunt persecutați și ar dori să fie sigur că drepturile legale ale lui Dodon vor fi respectate.

„În primul rând, aceasta este o afacere internă a Republicii Moldova. În al doilea rând, suntem, desigur, alarmați că din nou o astfel de practică și persecuție este folosită împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării relațiilor de prietenie, a relațiilor reciproc avantajoase cu Federația Rusă, adică cu ţara noastră. Prin urmare, desigur, am dori să sperăm şi ne-am dori să fim siguri că toate drepturile legale ale lui Dodon vor fi respectate", a spus Peskov citat de ria.ru.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut marți dimineață pentru 72 de ore. Acesta se află la domiciliul său din sectorul Buiucani al Capitalei, unde se mai desfăşoară percheziţii.

Igor Dodon urmează să fie escortat la Procuratura Anticorupţie unde va fi audiat, apoi plasat în Izolatorul de detenţie preventivă al Centrului Național Anticorupție.

Surse din Procuratura Anticorupţie au precizat că au loc precheziţii la casa părintească şi la baza de odihnă din Sadova, la şantierul de pe malul Nistrului din satul Molovata, acolo unde familia lui Dodon îşi construieşte o vilă, la sediul fundațiilor lui Dodon şi la sediul Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului intentat săptămâna trecută pentru presupusă luare de mită de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, în iunie 2019, supranumit „dosarul kuliokul”.

Procuratura Generală a anunţat că Igor Dodon este bănuit pe 4 capete de acuzare: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Ilie Gulca
24/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii