Șeful statului convoacă de urgență Consiliul de Securitate

Anticoruptie.md
10/06/2019
Foto: europalibera.org

Președintele Igor Dodon a anunțat printr-o postare pe Facebook despre necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și despre convocarea de urgență a acestuia.

„Am prezidat o ședință de lucru cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului Președinției Republicii Moldova, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menționat necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, a anunțat Igor Dodon.

De asemenea, el a transmis că va invita corpul diplomatic acreditat la Chișinău la o discuție cu privire la situația actuală din Republica Moldova. „Am reiterat importanța promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM și ACUM. Totodată, am indicat asupra necesității lansării discuțiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale.”

Consiliul de Securitate include președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comandant suprem al Forţelor Armate, consilierul președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale, anterior a fost Pavel Voicu, în prezent, ministru al Apărării; Artur Gumeniuc, secretar, consilier al preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi al securităţii naţionale.

Consiliul îi are drept membri pe Zinaida Grecenîi, preşedintă a Parlamentului, Maia Sandu, prim-ministră, Ghenadi Mitriuc, fost vicepreședinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ministru al Apărării; directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, procuror general, Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Irina Vlah, guvernator (bașkan) al  Găgăuziei  (Gagauz-Yeri), Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului preşedintelui Republicii  Moldova, Elena Gorelova, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul economic, Maxim Lebedinschi, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul juridic și relațiilor instituționale, reprezentant al Președintelui Republicii Moldova în relațiile cu Parlamentul și Guvernul, Corneliu Popovici, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării.

Nu se știe dacă la această ședință vor participa procurorul general, Eduard Harunjen, și Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii