Scindare în PDM: Șase deputați au părăsit partidul și vor forma o nouă fracțiune

Anticoruptie.md
19/02/2020
Foto: captură privesc.eu

Șase deputați din fracțiunea Partidului Democrat au anunțat miercuri că părăsesc formațiunea politică și urmează să formeze o nouă fracțiune parlamentară. Este vorba despre foștii vicepreședinți ai PDM Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari și Eleonora Graur, dar și Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc.

„Divorțul civilizat în echipa PDM”, cum a calificat Andrian Candu decizia de a părăsi partidul, a fost determinat de acțiunile conducerii formațiunii, care și-ar dori o coaliție cu socialiștii, fără să se consulte cu partidele de dreapta.

„Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Este astăzi PDM în opoziție sau este la guvernare? Este grav că nu putem spune nici una, nici alta. E și mai grav că nici conducerea partidului nu ne spune astăzi, clar, unde se află formațiunea. Vedem că actuala conducere a partidului preferă crearea unei platforme a unei coaliții de guvernare cu socialiștii, fără a purta discuții cu celelalte forțe din Legislativ, iar modul în care se duc aceste tratative este laș. În loc să recunoască și să își asume negocierile pe care le au, colegii se întâlnesc pe la spate, în ședințe secrete cu cei din PSRM, cu premierul Chicu și președintele Dodon”, a declarat Andrian Candu.

Fostul președinte al Parlamentului a subliniat că mai mulți membri ai PDM nu sunt de acord cu deciziile luate de conducerea formațiunii și că erau determinați să iasă în față, însă ar fi fost șantajați.

„Este cert, pe de o parte, că pe fracțiunea PDM și pe echipa PDM se pune presiune să intre în coaliție cu PSRM și pe de altă parte, se pun presiuni pe colegi de-ai noștri care vor o altfel de eficiență, activitate și au o altă viziune”, a conchis Candu.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a venit cu o reacție pe Facebook, după decizia colegilor săi de a părăsi partidul. „Am luat act de anunțul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM. Era o decizie previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni. E vorba de mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM, cât și acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun”, a scris Filip.

Anticoruptie.md
19/02/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii