„Să fumeze în locuri speciale”. Kievul face haz de cauzele exploziilor de la baza de aviaţie militară din Crimeea

Julieta Saviţchi
09/08/2022
unian.ua

Încălcarea regulilor antincendiu este cauza exploziilor de la aerodromul militar Saki din Crimeea, soldate cu un mort şi şapte răniţi. Anunţul a fostr făcut de agenţia pro-Kremlin TASS, cu referinţă la surse din ministerul rus al apărării, care au precizat că au explodat „muniţii pentru aviaţie”.

„Doar încălcarea normelor de siguranţă antiincendiară este cauza principală exploziei de muniție de pe aerodromul Saki din Crimeea. Nu există semne, dovezi, cu atât mai mult nu există fapte de impact intenționat asupra muniției”, a declarat oficialul rus, citat de TASS.

Ministerul Apărării al Ucrainei a comentat cu sarcasm exploziile din Crimeea. „Ministerul Apărării al Ucrainei nu poate stabili cauza incendiului, dar reamintește încă o dată regulile de siguranță la incendiu și interzicerea fumatului în locuri neidentificate. Dar faptul că a avul loc un incendiu poate fi folosit de o țară teroristă în războiul informațional. Noi nu excludem că ocupanții să găsească „întâmplător” vre-o „carte de vizită” sau chiar „ADN” caracteristice”, se arată într-un comentariu oficial al ministerului ucrainean al apărării.

Mai multe explozii au avut loc, marţi, în apropierea satului Novofedorovka din Crimeea. Presa rusă, cu referinţă la consilierul şefului administraţiei peninsulei controlate de ruşi, Oleg Kryuchkov susţine că exploziile au loc pe aerodromul Saki, unde unde se află şi depozitele cu muniţii ale armatei ruse.

Exploziile au putut fi urmărite şi de turiştii de la staţiunea balneară Eupatoria, care s-au grăbit să părăsească plaja. În scurt timp, la ieşirea din peninsulă, s-au format cozi kilometrice de automobile.


 

Julieta Saviţchi
09/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii