Rusia, din nou pusă la zid. Uniunea Europeană a aprobat al 13-lea pachet de sancţiuni

Anticoruptie.md
21/02/2024

Uniunea Europeană a aprobat miercuri, 21 februarie, cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Anunțul a fost făcut de preşedinţia belgiană a UE, relatează Reuters şi AFP. Noul pachet a fost impus după moartea suspectă a politicianului rus Alexei Navalnîi, dar și cu trei zile înainte de împlinirea a doi ani de la declanşarea invaziei în Ucraina.

„Ambasadorii UE au convenit asupra celui de-al 13-lea pachet de sancţiuni, pe fondul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei", se arată în comunicatul președinției belgiene a UE.

Conform documentului, 200 de entităţi şi indivizi vor fi adăugate pe listă în cadrul noului pachet de sancţiuni.

Cu două zile în urmă, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a menționat că, prin adoptarea noului pachet de sancțiuni, „trebuie să trimitem un mesaj de sprijin opoziției ruse. Așadar, pe ambele fronturi, cel politic și cel militar, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina și poporul rus care dorește să trăiască în libertate”.

Vineri, și Statele Unite ale Americii vor adopta o serie de sancţiuni, pe care le-a numit majore, împotriva Rusiei, ca reacție la moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Anticoruptie.md
21/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii