România susține eforturile premierului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși impasul politic de la Chișinău

Valeria Vițu
08/11/2019
Valeria Vițu

„România susține eforturile prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși impasul politic. Reformele sunt critice pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și menținerea parcursului său european”, se arată într-o declarație remisă presei de Ambasada României în R.Moldova. Ceva mai devreme, ambasada Franței, dar și cea a SUA în R.Moldova au  îndemnat liderii politici moldoveni „să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției”.

„În calitate de partener strategic, România face un apel la responsabilitate politică, subliniind necesitatea ca liderii politici ai Republicii Moldova să identifice rapid consensul asupra unei soluții care să asigure stabilitatea, să păstreze calea către reforma justiției, să permită Guvernului să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și să continue parcursul european al țării”, se arată într-o declarație a Ambasadei României în R.Moldova.

Precizăm că, Partidul Socialiștilor a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce ministra justiției a anunțat că rezultatele concursului privind selectarea procurorului general, au fost anulate întrucât cât competiția ar fi fost viciată. 

Valeria Vițu
08/11/2019

Comentarii