Reprezentantul Special al OSCE pentru problema transnistreană face o vizită în R.Moldova

Valeria Vițu
21/01/2020
www.gov.md

Reprezentantul Special al OSCE pentru problema transnistreană, Thomas Mayr-Harting, face o vizită în Republica Moldova, în perioada 21-23 ianuarie. Ambasadorul Mayr-Harting va avea întrevederi cu oficiali moldoveni, dar și cu reprezentanți ai administrației de la Tiraspol.  

Misiunea OSCE în Moldova anunță că, în calitate de Reprezentant Special al Președinției albaneze a OSCE, Thomas Mayr-Harting va analiza „starea de fapt actuală în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, va identifica prioritățile pentru 2020”, scrie rfi.ro.

Potrivit agendei, la Chișinău, Thomas Mayr-Harting are programate întâlniri cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, precum și cu liderii partidelor politice. De asemenea, Reprezentantul Special al OSCE se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membrii societății civile.

La Tiraspol, Reprezentantul Special se va întâlni cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselsky și cu reprezentantul politic Vitaly Ignatiev.

La 22 ianuarie, jurnaliștii sunt invitați la un briefing de presă, la Guvern, susținut de Reprezentantul Special al OSCE, Thomas Mayr-Harting și reprezentantul politic din partea Chișinăului, Alexandru Flenchea. La 23 ianuarie, în incinta biroului reprezentantului politic din partea Tiraspolului, va avea loc un briefing de presă, susținut de Thomas Mayr-Harting și reprezentantul politic, Vitaly Ignatiev.

Vizita Reprezentantului Special al OSCE are loc la doar câteva zile după ce Tiraspolul a anunțat că va interzice traversarea frontierei cu Ucraina a automobilelor înmatriculate în R.Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată de așa numitul consiliu de securitate a republicii moldovenești nistrene.

La scurt timp după decizia administrației transnistrene, președintele moldovean, Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul autoproclamatei republici nistrene, Vadim Krasnoselsky. Dodon a dat asigurări că vor fi găsite de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. ”În calitatea mea de președinte, voi face tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor, de a călători liber, să fie respectat”, declara șeful statului.

Valeria Vițu
21/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii