Replica lui Zelenski după ce Putin l-a invitat la negocieri: „Ucraina depune cerere de aderare la NATO”

Anticoruptie.md
30/09/2022
Twitter/ Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat despre depunerea de către Ucraina a cererii de aderare la NATO. Zelenski declară cănvrea un proces accelerat, iar acest lucru și-l dorește întregul popor.

"De facto, suntem deja pe drumul nostru spre NATO. Am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre", a comentat președintele Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că țara sa simte suportul din partea Aianței.

„Astăzi, Ucraina solicită acest lucru de jure,într-o procedură care va fi în conformitate cu responsabilitatea noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Într-o manieră accelerată", a explicat Zelenski.

Vladimir Putin a semnat, vineri, tratatele de anexare ilegală a  patru regiuni din Ucraina -  Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk. Putin le-a cerut autorităților ucrainene să oprească focul și să se așeze la masa de negocieri.

Republica Moldova a condamnat  așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene, dar și „anexarea” acestora. 

Anticoruptie.md
30/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii