Renato Usatîi înregistrează un bloc electoral cu numele său // Ce partide vor intra în noua formațiune electorală

Anticoruptie.md
04/05/2021
Captura

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi  a depus marți, la CEC, actele pentru înregistrarea Blocului Electoral “Renato Usatîi”, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În componența blocului au intrat “Partidul Nostru” și Partidul “Patria”.

La conferința de presă, susținută după depunerea pachetului de documente, Renato Usatîi a declarat că decizia de creare a blocului a fost luată de conducerea ambelor partide pentru a se proteja de spoileri precum blocul “Ai noștri”, care urmează să fie lansat în alegerile parlamentare anticipate de către Igor Dodon. 

“Oamenii nu vor confunda denumirea “Renato Usatîi” cu niciun alt concurent electoral”, a spus liderul Partidului Nostru.
Renato Usatîi a anunțat că săptămâna viitoare, blocul va depune la CEC lista candidaților pentru fotoliul de deputat. El a menționat că printre aceștia se numără nume notorii cu realizări impresionante. De asemenea, vor fi făcute publice prioritățile programului Blocului Electoral “Renato Usatîi”. “Vom conduce țara cu o mână de fier în mănușă de catifea”, a declarat liderul Partidului Politic “Partidul Nostru”.

Renato Usatîi  este politician, exercitând funcția de primar al municipiului Bălți, în al doilea mandat. Partidul politic “Partidul Nostru” (PN) a fost constituit la 3 martie 1994 sub denumirea de Partidul Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova (PŢCDM), înregistrat de Ministerul Justiţiei la 20 mai acelaşi an şi reînregistrat la 20 mai 1999. În perioada 2005–2015 formaţiunea politică a avut denumirea de Partidul Popular Republican (PPR). La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2010 la care a participat PPR, formaţiunea nu a trecut pragul electoral. “Partidul Nostru” a participat în alegerile locale generale din iunie 2015, în cadrul cărora liderul partidului, Renato Usatîi, a fost ales în funcţia de primar al mun. Bălţi.

Anticoruptie.md
04/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii