Profesorii de la Liceul „Orizont”, îngrijorați de zvonurile despre noi expulzări. Familiile celor reținuți părăsesc Moldova

Anticoruptie.md
26/09/2018
Anticoruptie.md

Zvonul că ar putea să fie expulzați alți 48 de cetățeni turci din R. Moldova îngrijorează această comunitate. Potrivit spuselor unui angajat al Liceului „Orizont”, profesorii turci sunt la curent cu aceste zvonuri, dar nu știu ce să creadă. Familiile persoanelor expulzate părăsesc Republica Moldova, trei familii au plecat deja.

Hasan Baris, angajat al Liceului „Orizont”, a menționat pentru portalul Anticoruptie.md că profesorii turci sunt la curent cu zvonul despre existența unei liste „negre”, însă nu știu dacă e adevărat. „Auzim multe zvonuri, dar nu ne pasă de asta, procesul de educație trebuie să continue. Ne-am concentrat pe educație”, a insistat el.

În ce privește soarta familiilor profesorilor expulzați, Hasan Baris a declarat că familiile acestor angajați părăsesc Republica Moldova, „trei familii au plecat deja”, a precizat el.

Întrebat dacă ambasadele de la Chișinău le-au oferit vreun sprijin familiilor celor expulzați, Hasan Baris ne-a răspuns: „Noi nu am cerut niciu sprijin, Ambasada Suediei ne-a invitat, precum și reprezentanții ambasadelor SUA și UE. Din păcate, nu au propus niciun fel de sprijin pentru familiile celor expulzați”.

Amintim că directoarea Amnesty International Moldova, Cristina Pereteatcu, a declarat că nu mai puțin de 48 de rezidenți turci de pe teritoriul R. Moldova ar putea fi expuși unei operațiuni similare de expulzare/deportare în condiții ilegale în Turcia.

Anticoruptie.md
26/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii