Primul pașaport diplomatic al unui fost deputat, ridicat la frontieră // Cine este fostul oficial

Cornelia Cozonac
11/08/2019

Poliția de Frontieră a ridicat primul pașaport al unui fost deputat, care încerca să treacă cu el prin punctul de frontieră Mirnoe, de la Sudul Republicii Moldova. Acțiunea polițiștilor de frontieră vine după ce, acum o săptămână, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a cerut Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să retragă demnitarilor care nu mai au funcții publice pașapoartele de serviciu și cele diplomatice. 

„Punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe, primul pasaport diplomatic ridicat în urma sesizării mele către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Urmează si alte acțiuni. Le multumesc colegilor de la MAEIE pentru sprijinul acordat. Am semnat si o dispoziție în acest sens ca cei care inca mai folosesc aceste documente sa fie scoși de pe pista destinată diplomaților si pusi in rând cu cetățenii. Pașaportul diplomatic nu inseamna ca esti mai presus de oameni”, a scris pe pagina sa de Facebook Rosian Vasiloi.

Surse din cadrul Poliției de Frontieră au precizat pentru Anticoruptie.md că pașaportul retras aparține lui Demian Caraseni, fost deputat pe listele Partidului Democrat. Aceleași surse au mai precizat că printre foștii demnitari care au trecut recent frontiera de stat a R.Moldova pe culuar diplomatic, cu pașapoarte diplomatice, au fost Iurie Dârda, fost deputat pe listele Partidului Liberal și Gheorghe Duca, fostul șef al Academiei de Științe și fost membru al Guvernului.     

Cornelia Cozonac
11/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii