Povestea cu prăjina la ruşi: Maria Zaharova ameninţă cu „lovituri de represalii” Ucraina pentru că „distruge” oraşele ruseşti

Julieta Saviţchi
04/07/2022
TASS

Kremlinul acuză armata ucraineană că atacă oraşele ruseşti pentru a provoca Rusia şi susţine că nu mai poate tolera această situaţie.

„Acest lucru se face pentru a ne împinge să lansăm lovituri de represalii şi apoi să stârnească şi mai mult isteria anti-rusească. Până acum ne-am abţinut să luăm măsuri drastice, dar vom urmări foarte atent evoluţia situaţiei", a declarat într-o postare video Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Funcţionara a mai acuzat Kievul că urmăreşte scopul de a lovi cu arme neghidate în zonele rezidențiale ale oraşelor din Federaţia Rusă şi că aceste acţiuni „sunt coordonate cu curatorii occidentali”.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a ţintit duminică oraşul Belgorod cu trei rachete „Tochka-U”.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării de la Kiev a respins acuzaţiile, spunând că aceste tiruri de rachete au fost lansate de înseși trupele ruse.

În ultimul timp, Armata rusă a lansat zeci de rachete asupra oraşelor ucrainene, omorând şi rănind sute de civili. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenschi, a declarat că de la începutul războiului, militarii ruşi au lansat în jur de 3.000 de rachete asupra localităţilor ucrainene.

Julieta Saviţchi
04/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii