Platforma DA propune continuarea protestului antiguvernamental la 10 decembrie

Crina Dumitriu
06/12/2020
Captura

Platforma DA propune organizarea unui protest masiv pentru demiterea Guvernului Chicu în data de 10 decembrie atunci când Curtea Constituțională ar urma să valideze mandatul Maiei Sandu în calitate de președintă a țării. Anunâul a fost făcut duminică, în cadrul mitingului de protest din PAMN, de liderul fracțiunii Platformei DA din Parlament, Alexandru Slusari.  

„Joi, 10 decembrie, va fi validat de către Curtea Constituțională mandatul doamnei Sandu. Tot joi să fie anunțat un protest masiv. După decizia CC, poporul pașnic să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu. Atunci calea spre anticipate este deschisă. În aceeași zi sau maximum vineri, 11 decembrie, președintele validat să depună jurămăntul în Parlament. După 10 decembrie nu există nici un motiv politic sau juridic ca țara să mai trăiască 14 zile cu un președinte expirat și dezechilibrat cu numele Dodon”, a declarat Alexandru Slusari. 

Duminică, la protestul antiguvernamental, inițiat de președinta aleasă Maia Sandu, au participat circa 50 mii de persoane.   

Nu le vom permite sa-și ia revanșa. Am fost azi la biserica, după care am fost sa votez pentru alegerile parlamentare din România. Acum mergem la protest. Conștiința noastră e curată.

„Planul nostru este simplu: (1) inaugurarea noului președinte al RM, M.S. pe 10 Decembrie, (2) demisia imediata a guvernului Chicu, (3) anularea tuturor legilor adoptate prin frauda constituțională la 03.12.2020 de către gruparea ShorDon, (4) justitie dreapta in cazul furtului miliardului și alte dosare de rezonanta, confiscate pana mai ieri sub influenta politicului imoral și corupt”, a scris deputtaul Igor Munteanu pe pagina s-a de Facebok.

 

 

Crina Dumitriu
06/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii