Petru Rotaru a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor. Mesaj clar din partea Maiei Sandu despre priorități

Anticoruptie.md
28/09/2023
presedinte.md

Ministrul desemnat al finanțelor, Petru Rotaru, a depus jurământul de învestire în funcție, în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului și-a exprimat speranța că noul ministru va gestiona instituția cu cea mai mare responsabilitate, întrucât așteptările sunt foarte mari. 

Ceremonia de învestire în funcția de ministru al finanțelor a avut loc în aceată după-amiază. Decretul de numire a fost semnat de șefa statului pe 27 septembrie, la fel ca și cel de demisie a ex-ministrei Veronica Sirețeanu

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a rostit Petru Rotaru.

Președinta i-a urat bun venit lui Petru Rotaru în echipa guvernamentală și și-a exprimat speranța că noul ministru va gestiona instituția cu cea mai mare responsabilitate. Maia Sandu a menționat că, în pofida crizelor cu care ne confruntăm, avem datoria să continuăm să sprijinim cetățenii, în special pe cei care au cea mai mare nevoie, dar și să investim în dezvoltarea economică. 

„Așteptările societății și ale mediului de afaceri sunt foarte clare. Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului, inclusiv resursele generate aici pe intern, dar și asistența externă”, a menționat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru că a reușit să gestioneze cu succes activitatea echipei Ministerului Finanțelor într-o perioadă plină de provocări și și-a exprimat încrederea că noul ministru va continua eforturile de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal.

Petru Rotaru activează în domeniul financiar-fiscal din 2006 atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012, a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 și până în prezent a fost șef al Inspectoratului Fiscal de Stat. Ministrul finanțelor, Petru Rotaru, a absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține un master în drept financiar-fiscal la aceeași instituție.

Anticoruptie.md
28/09/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii