Partidul Şor, „la datorie”. Când va avea loc următorul protest

Anticorupţie.md
27/11/2022
Captură

Partidul Şor preconizează să desfăşoare luni o nouă acţiune de protest în faţa Procuraturii Generale. Anunţul a fost făcut de Poliţie, care a solicitat participanţilor să respecte ordinea publică şi să nu blocheze circulaţia.

„Reiterăm că Poliția va fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul în care evenimentul are loc într-o zi de muncă, la o oră cu trafic intens pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. Amintim organizatorilor întrunirii că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise”, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliţie (IGP).

Poliţia i-a avertizat şi pe organizatorii acţiunii de protest că sunt responsabili de asigurarea ordinii publice. „Ținând cont de faptul că toate întrunirile care sunt organizate de câteva săptămâni nu au avut caracter pașnic, ba mai mult au urmărit intenția de destabilizare, reiterăm faptul că, organizatorii întrunirii poartă răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal, pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune. Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, a avertizat conducerea IGP.

Partidul Şor nu a anunţat pe pagina oficială despre acţiunea de protest de luni.

Anticorupţie.md
27/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii