Parlamentul a votat o nouă componență a Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova. Cine sunt profesioniștii care vor face parte din noul CCA

Mădălin Necșuțu
03/12/2021

Parlamentul a votat, vineri, o nouă componență a Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova formată din șapte membri noi.

Noua echipă a Consiliului Audiovizualului este formată din:

- Ruslan Mihalevschi, propus de Președintele Republicii Moldova;
- Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvernul Republicii Moldova;
- Larisa Turea, propusă de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”;
- Orest Dabija, propus de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”;
- Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor;
- Ana Gonța, propusă de IP ”Centrul pentru Jurnalism Independent” (director Nadine Gogu), și AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei);
- Eugeniu Rîbca, propus de AO ”Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei), și AO ”Media Guard” (director Alina Radu).

Noii membri ai CCA au fost desemnați cu votul majorității deputaților din Parlamentul Republica Moldova și vor avea un singur mandat de șase ani.

Mădălin Necșuțu
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii