O moldoveancă, arestată la Moscova pentru spionaj. Femeia gestiona exportul de energie al companiei „Inter RAO”

Anticoruptie.md
20/06/2018
Captura foto

O moldoveancă, care face parte din conducerea grupului rus de energetică „Inter RAO”, a fost arestată de autoritățile rusești la Moscova, fiind bănuită de spionaj, scrie Evenimentul Zilei, cu referire la publicația rusă Kommersant. Carinei Țurcan, care este și cetățeană română, i se incriminează colaborarea cu oameni de afaceri, care ar avea legătură cu Serviciile de spionaj din România. Avocații susțin că este nevinovată. ​

Carina Țurcan ar fi fost reținută de forțele ruse FSB, care o perioadă au monitorizat punctele de contact ale acesteia. În compania „Inter RAO”, Carina Țurcan gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Moldova. La domiciliului și oficiul Carinei Țurcan au fost efectuate percheziții. Ea a fost plasată în arest preventiv până pe data de 13 august.

Reprezentanții companiei nu au comentat informațiile și au menționat că oficial Carina Țurcan se află în concediu.

În 2012, Carina Țurcan a ajuns în componenţa cârmuirii companiei „Inter RAO EES”. Anterior, ea a condus unul dintre cele mai cunoscute birouri de avocaţi din Republica Moldova, a activat în cadrul companiei Gas Natural Fenosa, iar de câţiva ani activează în cadrul grupului rusesc. Acolo a cunoscut o ascensiune fulminantă ajungând a fi preşedintele Consiliului de Administrare al Centralei Electrice Moldoveneşti de la Cuciurgan, scrie publicația citată. 

Anticoruptie.md
20/06/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii