Noi directori interimari la Institutul Național de Metrologie și la Centrul Naţional de Acreditare

Olga Stăvilă
02/12/2021
Alexei Pianîh. Foto: Facebook.com

Ministerul Economiei a numit doi directori interimari la două instituții din subordine. Alexei Pianîh va exercita  funcția de director interimar al Institutului Național de Metrologie (INM), iar Iurie Friptuleac – cea de director interimar al Centrului Naţional de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC).

Alexei Pianîh a activat din 2011 până recent în calitate de șef de laborator al INM. În prezent, își face studiile de doctorat în matematică și științe fizice avansate la Școala doctorală de științe aplicate și inginerești a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, România, și Școala doctorală de energetică și inginerie electrică a Universității Tehnice din Moldova.

Alexei Pinîh a fost președinte al Comisiei de tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Institutul Național de Metrologie este instituția din subordinea Ministerului Economiei, care implementează politici în domeniul metrologiei, prin asigurarea uniformității, legalității, exactității și trasabilității măsurărilor în Republica Moldova.

La rândul său, Iurie Friptuleac, numit interimar la Centrul Naţional de Acreditare, este originar din Chișinău, are o vastă experiență în domeniu. Este lector universitar la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova.

Anterior a deținut funcția de director tehnic în cadrul Institutului Național de Standardizare și Metrologie. Din 2018 până în prezent, a fost expert tehnic în cadrul MOLDAC. 

MOLDAC este instituția care asigură acreditarea şi evaluarea conformității, creșterea competitivității produselor şi serviciilor, apărarea drepturilor şi intereselor consumatorului, protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii persoanelor şi a mediului.

Olga Stăvilă
02/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii