Nici acum ANI nu a putut să îi găsească Violetei Ivanov banii pentru brandurile preferate

Ilie Gulca
27/01/2021

Autoritatea Națională de Integritate i-a verificat din nou averea deputatei Violeta Ivanov. Numai că inspectorul de integritate Ion Crețu nu a constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute sau deținerea averii cu caracter nejustificat. Controlul averii parlamentarei a fost pornit în urma unei sesizări.  

„Pentru 2014–2020, au fost stabilite venituri în valoare de 1.076.898 de lei și cheltuieli în valoare de 1.095.250 de lei. Drept rezultat, procedura de control al averii și a intereselor personale în privința lui Ivanov Violeta se încetează”, se menționează într-un act de constatare al ANI.   

Parlamentara a declarat că a lucrat cu soțul său în diferite domenii (public și privat), „având ca scop realizarea unei cariere prospere și transmiterea celor fortficate către copii, prin investirea în creșterea și educarea lor”.

„Pe parcursul a zeci de ani de activitatea, împreună cu soțul, am acumulat ecomomii din veniturile obținute...”    

Trebuie spus că nici Comisia Națională de Integritate (CNI) nu a depistat averi ascunse în familia acestei deputate. La 14 aprilie 2016, a fost dispus inițierea unui control al veniturilor și proprietăților deputatei. Cauza cu pricina a fost atunci clasată pentru lipsă de încălcări intenționare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății pentru anul 2015 de către parlamentară.

Controlul CNI a fost demarat după ce fiica Violetei Ivanov, Margareta, a ajuns în atenția presei. Tânăra a postat pe reţelele sociale fotografii în care își afișează bijuteriile și gențile produse de marile case de modă. În una dintre poze apare un Jaguar în curtea unei case însoțită de comentariul „Cadoul perfect. Bun venit micuța”.

Fiica deputatei s-a „laudat” și cu accesorii scumpe cum ar fi ochelari de soare marca Dior, prețul cărora este de peste 300 de lire sterline, geantă de la Michael Kors – circa 300 de euro, farduri Dior – circa 40 de lire sterline.

Prețurile sunt afișate pe site-urile oficiale ale producătorilor. După apariţia unor articole în mass-media despre luxul etalat de ea, Margareta Ivanov a restricționat accesul al contul său de Instagram şi a şters o parte din poze.

Mai mult, într-un interviu pentru revista „Aquarelle” din iulie 2013, Violeta Ivanov a vorbit despre preferinţele sale în materie de vestimentaţie, afirmând că poartă brandurile cunoscute. 

„Dacă vorbim despre pantofi, îmi place „Loriblu”. În ceea ce ţine de îmbrăcăminte, prefer „Calvin Clein”, „Tahari”. Am multe genţi. Consider că ele sunt un accesoriu foarte important pentru orice femeie. În prezent, printre favorite – geanta roşie, care a fost achiziţionată în Elveţia.”

„Îmi plac rochii simple, elegante, aşa cum este aceasta – de la designerul Annie Claire. Am cumpărat-o în Franţa. Îmi place să fac cumpărături în Geneva şi Paris. Despre cosmetică. Am încredere în brandul vestit „Lancome””.

„La fel îmi plac toate produsele lor. Parfumul îl aleg în funcţie de anotimp. Primăvara poate fi o aromă proaspătă cum ar fi Un Jardin apres la Mousson de la Hermes. Parfumuri care sunt întotdeauna la îndemână – Chanelle Chance.”

Ilie Gulca
27/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii