Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Litvinenco a căzut. A fost susținută doar de 28 de deputați

Irina Odobescu
21/10/2021
Foto: Parlamentul Republicii Moldova via Facebook

Moțiunea simplă înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în care îl acuză de „subminarea justiției”  a căzut, fiind susținută doar de 28 de deputați BCS.

Deputații Partidului Șor au menționat că susțin moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției și o eventuală moțiune împotriva întregii componențe a Guvernului. Totuși, deputații Șor s-au abținut de la vot. 

Pe 14 octombrie deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au menționat în moțiunea simplă că „tot ce face guvernarea PAS și Guvernul este să aducă justiția și procuratura la cheremul politicului”. În textul moțiunii mai scrie că Litvinenco este implicat în „subminarea principiilor statului de drept și subminarea justiției”.

Ministrul Justiției a catalogat, în plenul Parlamentului, moțiunea simplă înaintată de opoziție împotriva sa drept „un terci de minciuni și falsuri”.

Irina Odobescu
21/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii