Ministerul Finanțelor: Coletele valoarea cărora depășește 100 de euro nu vor fi impozitate

Anticoruptie.md
25/11/2020
tv8.md

Ministerul Finanțelor infirmă informațiile apărute în spațiul public despre intențiile autorităților de a impozita coletele transmise de concetățenii Republicii Moldova de peste hotare, a căror valoare depășește 100 de euro. În cazul coletelor din străinătate plafonul rămâne neschimbat – 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră, precizează ministerul. 

Subiectul impozitării coletelor transmise din străinătate a apărut în dezbaterele publice în contextul discuțiilor asupa proiectului privind politica fiscală vamală pentru anul 2021. 

„Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 de euro”, se menționează într-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor. 

„Importanța propunerii derivă din necesitatea asigurării concurenței loiale între mărfurile produse autohtone și cele procurate prin intermediul trimiterilor poștale”, precizează Ministerul Finanțelor.

Anticoruptie.md
25/11/2020

Comentarii