Pleacă unul, vine altul. Cine va ocupa fotoliul de ministru al Finanțelor în locul Veronicăi Sirețeanu

Anticoruptie.md
28/09/2023

Ministerul Finanțelor are un nou ministru. Candidatura directorului Serviciului Fiscat de Stat, Petru Rotaru, înaintată de premierul Dorin Recean a fost acceptată de președinta Maia Sandu. Un decret de numire a acestuia în funcția de ministru a fost semnat de șefa statului, împreună cu decretul de eliberare din funcție a Veronicăi Sirețeanu. Jurământul de învestire va fi depus joi, 28 septembrie, ora 15:00. 

Ministrul Finanțelor desemnat, Petru Rotaru, va depune jurământul de învestire în funcție, în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar fiscal începând 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, inclusiv, în anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie curent Inspectoratul Fiscal de Stat. A absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține și un master în drept financiar fiscal la aceeași instituție.

Ministra Sirețeanu a anunțat că în următoarea perioaă se va regăsi într-un rol mai puțin activ din punct de vedere profesional, dar important din punct de vedere personal. Ministra le-a mulțumit colegilor pentru susținere și a punctat cele mai importante reușite pe care obținut fiind la cârma ministerului. 

„Astăzi este ultima mea zi în calitate de Ministru al Finanțelor. În cele ce urmează, mă voi regăsi într-un alt rol mai puțin activ din punct de vedere profesional, dar foarte important din punct de vedere personal. (...) Sunt sigură că activitatea Ministerului se va asigura la cele mai înalte standarde și în continuare, fiecare din noi beneficiind de pe urma unui sistem al finanțelor publice eficient și echitabil”, a menționat ministra.

 

 

Anticoruptie.md
28/09/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii