Militarii moldoveni se antrenează cu colegii lor din România într-un exercițiu pentru parașutiști desfășurat la Buzău

Mădălin Necșuțu
22/09/2021
Ministerul Apărării

Militarii moldoveni din Republica Moldova sunt prezenți în acest zilela antrenamente și exerciții de interoperatibilitate împreun cu colegii lor din România, în cadrul exercițiului “Memorial General Grigore Baștan”, desfăşurat la Centrul de Perfecționare ISR, Parașutiști și JTAC „General-maior Grigore Baștan” din Buzău, România.

„Participanții concurează la diferite probe cum ar fi: executarea parașutărilor, parcurgerea unui traseu de 20 km, traversarea unui teren contaminat NBC, traversarea unui râu, acordarea primului ajutor și transportarea unui rănit, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, executarea tragerilor de precizie cu armamentul din dotare, în condițiile în care participanții vor avea asupra lor armament și echipament în greutate de 20 de kg”, se arată într-un comunicat al Ministerul Apărării din Republica Moldova.

În acest an, competiția reunește 10 echipe de parașutiști militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei Române și din Armata Națională a Republicii Moldova. Exercițiul “Memorial General Grigore Baștan” se desfășoară din anul 1986 și a ajuns la cea de-a 33-a ediție.

Mădălin Necșuțu
22/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii