Maia Sandu, mesaj în engleză pentru britanici: „Gândurile mele sunt cu familia regală şi cu cetățenii Marii Britanii”

Anticoruptie.md
09/09/2022
Sursa: Casa Regală a Marii Britanii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat familiei regale un mesaj de condoleanțe, după decesul celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, Elisabeta a II-a, survenit în seara zilei de 8 septembrie.

„Împărtăşesc tristeţea naţiunii britanice  şi a lumii întregi la trecerea din viaţă a Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a. Serviciul ei remarcabil de-a lungul vieţii, stilul ei de conducere plin de inspirație şi dedicarea pentru pace au definit generaţii. Gândurile mele sunt cu familia regală şi cu oamenii din Marea Britanie”, a scris Maia Sandu.

Într-o notă a Palatului Buckingham se menționează că „Regina a murit paşnic la Balmoral în această după-amiază. Regele şi Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine.” 

După decesul reginei-mamă, tronul a fost preluat automat de moştenitorul Charles, fostul Prinţ de Wales. După o serie întreagă de proceduri tradiționale, Charles va fi încoronat drept Regele Carol al III-lea.

Anticoruptie.md
09/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii