„Legea a fost interpretată greșit”. Sergiu Sîrbu spune că își va demonstra nevinovăția în judecată

Ilie Gulca
01/12/2021
Sergiu Sîrbu. Foto: Facebook.com

Fostul deputat democrat și actualul vicepreședinte al Partidului Șor, Sergiu Sîrbu, califică constatările Autorității Naționale de Integritate (ANI) legate de declarațiile sale de avere drept „aberante” după ce Autoritatea a depistat avere nejustificată în cazul său în valoare de 1,9 milioane de lei.

„Cifrele menționate sunt, de fapt, rulajul de pe mai multe conturi ale familiei, care erau destinate administrării a patru credite bancare în ultimii cinci–șase ani”, a reacționat Sîrbu pe pagina sa de Facebook, insistând că „legea a fost interpretată greșit”.

El spune că a prezentat la ANI „toate datele, probele și actele justificative, care confirmă legalitatea tuturor veniturilor și tranzacțiilor” și își exprimă regretul că autoritatea a respins, „nejustificat”, toate probele prezentate.

În cadrul unui controlul al averii fostului deputat, inspectorul de integritate, Ada Griciuc, a constatat prezența unei diferențe de peste 1,9 milioane de lei și deținerea nejustificată în acestor bani.

Diferența substanțială a fost stabilită pentru 2016–2019, pe durata exercitării funcției de demnitate publică de către Sergiu Sîrbu. Acești bani au fost identificați în conturile bancare ale fostului parlamentar și s-a stabilit că au fost depuși sub formă de numerar.

Ilie Gulca
01/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii