Judecătorul care l-a eliberat pe Platon, în căutarea unui job

Julieta Saviţchi
28/09/2022
CIJM

Fostul judecător de instrucţie de la Judecătoria Chişinău, Sergiu Bularu, care l-a eliberat pe Veaceslav Platon din detenţie, nu a reuşit să-şi găsească un job potrivit, după ce în ianuarie a renunţat la mandat.

Deşi are o licenţă de avocat, suspendată în 2013, înaintea de a îmbrăca roba de magistrat, Sergiu Bularu a declarat că nu se regăseşte în avocatură. „M-am săturat de atâtea dosare, vreau să fac o pauză. Eu sunt penalist şi dacă revin în avocatură voi avea din nou de furcă cu dosarele. Pentru avocatură trebuie să ai şi sediu, iar eu nu am bani”, ne-a explicat Bularu.

Fostul magistrat ne-a mai spus că este angajat la o întreprindere comercială pentru a-şi întreţine familia, însă îşi caută un job mai potrivit: „Sunt în căutare”.

Sergiu Bularu este cunoscut opiniei publice pentru că a fost juristul Partidului Democrat în perioada când formaţiunea era condusă de Vladimir Plahotniuc, dar şi pentru faptul că l-a eliberat de executarea pedepsei de 18 ani de închisoare pe Veaceslav Platon, în lipsa unei decizii judecătoreşti care să confirme nevinovăţia condamnatului.

Sergiu Bularu a fost numit judecător în 2014. În 2011-2014, a fost consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat. Jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Bularu a fost unul dintre judecătorii de instrucție care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul de atunci al PDM, Vladimir Plahotniuc.

În vara anului 2020, Bularu a ajuns din nou în atenția opiniei publice după ce a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Julieta Saviţchi
28/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii