Judecătorul care l-a eliberat pe Platon, în căutarea unui job

Julieta Saviţchi
28/09/2022
CIJM

Fostul judecător de instrucţie de la Judecătoria Chişinău, Sergiu Bularu, care l-a eliberat pe Veaceslav Platon din detenţie, nu a reuşit să-şi găsească un job potrivit, după ce în ianuarie a renunţat la mandat.

Deşi are o licenţă de avocat, suspendată în 2013, înaintea de a îmbrăca roba de magistrat, Sergiu Bularu a declarat că nu se regăseşte în avocatură. „M-am săturat de atâtea dosare, vreau să fac o pauză. Eu sunt penalist şi dacă revin în avocatură voi avea din nou de furcă cu dosarele. Pentru avocatură trebuie să ai şi sediu, iar eu nu am bani”, ne-a explicat Bularu.

Fostul magistrat ne-a mai spus că este angajat la o întreprindere comercială pentru a-şi întreţine familia, însă îşi caută un job mai potrivit: „Sunt în căutare”.

Sergiu Bularu este cunoscut opiniei publice pentru că a fost juristul Partidului Democrat în perioada când formaţiunea era condusă de Vladimir Plahotniuc, dar şi pentru faptul că l-a eliberat de executarea pedepsei de 18 ani de închisoare pe Veaceslav Platon, în lipsa unei decizii judecătoreşti care să confirme nevinovăţia condamnatului.

Sergiu Bularu a fost numit judecător în 2014. În 2011-2014, a fost consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat. Jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Bularu a fost unul dintre judecătorii de instrucție care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul de atunci al PDM, Vladimir Plahotniuc.

În vara anului 2020, Bularu a ajuns din nou în atenția opiniei publice după ce a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Julieta Saviţchi
28/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii