Invitație la o nouă ședință a Clubului Jurnaliștilor de Investigație // Discutăm despre echilibrul de gen în mass-media

CIJM
17/01/2023

Centrul de Investigații Jurnalistice invită, pe 19 ianaurie, jurnaliștii și experți din diferite domenii la prima ședință din acest an a Clubului Jurnaliștilor de Investigație. Genericul discuțiilor va fi „Echilibru de gen în mass-media”. Clubul de presă se va desfășura în format on-line, cu prezența mai multor experte din diferite domenii, dar și cu reprezentanți ai unor organizații de media partenere din Ucraina, Georgia și Armenia și de la organizația International Media Support, din Danemarca. În cadrul Clubului va fi lansată o bază de date cu femei experte în diferite domenii din Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Armenia. 

Baza de date este făcută pentru a facilita jurnaliștilor contactul cu experte femei astfel încât în media să fie un echilibru de prezență atât a bărbaților cât și a femeilor. Baza de date cu experte femei a fost elaborată în cadrul Rețelei Jurnalistelor de Investigație (WIJN) din țările Parteneriatului Estic, cu suportul Internațional Media Support din Danemarca, și include peste 100 de femei experte din patru țări: Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Armenia. La discuții în cadrul clubului vor participa colegi din Ucraina, Georgia Armenia și experți de la IMS.  

În cadrul Clubului de presă va fi lansat și draftul unei politici de gen pentru redacții și ONG-uri de media, elaborată în cadrul WIJN și adaptată la legislația Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul clubului de presă vom discuta despre tematica gender în presa din Republica Moldova, dar și în țările membre ale WIJN.

Un alt aspect al discuțiilor ține de atacurile asupra femeilor jurnaliste și asistența juridică acordată pe parcursul anului 2022 de Centrul de Investigații Jurnalistice.   

Clubul Jurnaliștilor de Investigație va începe la ora 14.30 și va dura 1.5 – 2.0 ore. Discuțiile se vor desfășura în limba română și enegleză. Va fi asigurată traducerea din română în engleză și invers.

Doritorii de a participa la discuții vă rugăm să ne comunicați datele de contact la adresa [email protected] sau [email protected], pentru ca vă transmite lincul de conectare.

Clubul de presă va fi transmis și on-line pe platformele de Facebook ale Centrului de Investigații Jurnalistice.          

CIJM
17/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii