Iniţiativă curajoasă a unor deputaţi locali din Rusia: au cerut Dumei de Stat să-l acuze de înaltă trădare şi să-l demită pe Vladimir Putin

Julieta Saviţchi
08/09/2022
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) (AFP)

Un grup de deputaţi din Consiliul municipal Smolninskoye din oraşul Sankt Petersburg a solicitat Dumei de Stat a Federației Ruse să aducă acuzații de înaltă trădare împotriva președintelui Vladimir Putin, luând în calcul şi demisia sa. Aleşii locali şi-au argumentat solicitarea că războiul din Ucraina a prejudiciat securitatea Rusiei ca stat, preum şi a cetăţenilor săi.

Apelul aleşilor locali din Sankt Petersburg a fost publicat pe Twitter de deputatul Dmitri Paliuga. În document se menţionează că în timpul războiului împotriva Ucrainei, „unitățile pregătite pentru luptă” ale armatei ruse sunt distruse, iar cetățenii „tineri şi apți de muncă” ai Rusiei mor sau ajung invalizi.

Semnatarii au mai invocat că din cauza războiului din Ucraina are de suferit şi economia rusă, iar ameninţarea NATO la frontiera cu Rusia s-a dublat.

„În timpul operaţiunii militare speciale, Ucraina a primit echipament militar modern și fonduri în valoare de 38 de miliarde de dolari. Acesta este mai mult decât bugetele militare ale Poloniei și Canadei, luate împreună. Din aceste considerente, vă cerem, în calitate de deputaţi al Dumei de Stat, să veniți cu o propunere de a aduce acuzații de trădare împotriva președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru a-l revoca din funcție”, se arată în adresarea deputaţilor locali către Duma de Stat.

Julieta Saviţchi
08/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii