Încă o instituție cu profil Covid. Pacienții cu forme ușoare vor fi internați la Spitalul raional Ialoveni

Irina Odobescu
04/08/2020
Foto: Viorica Dumbrăveanu via Facebook

Pacienții infectați cu COVID-19 care au forme ușoare ale bolii, dar manifestă simptome ce presupun spitalizare, sunt internați începând cu ziua de luni la Spitalul raional Ialoveni. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Această instituție medicală are o capacitate de 60 de paturi pentru pacienții infectați din care 21 sunt deja ocupate.

„Atestăm o creștere a numărului de copii infectați. În acest context, astăzi, am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal despre amenajarea unor paturi suplimentare pentru copii. Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu Covid-19. Îndemn repetat populația să respecte măsurile de protecție. Fiecare dintre noi poate să contribuie la salvarea de vieți”, scrie Viorica Dumbrăveanu într-o postare pe Facebook. 

De asemenea, un departament Covid-19, cu 200 de locuri, a fost activat luni la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău. Acesta are o capacitate de 200 de pacienți, 18 au fost deja internați. 

Irina Odobescu
04/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii