Încă doi medici răpuși de Covid-19 // Câți angajați din sănătate au decedat de la începutul pandemiei

Crina Dumitriu
06/03/2021
Colaj: Cotidianul.md

Încă doi angajați ai sistemului medical din Republica Moldova au decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Ambii erau angajați ai Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.  Evghenii Polejaev, în vârstă de 54 de ani, activa în Departamentul Inginerie Biomedicală și gaze speciale, și Alla Bantiuc, în vârstă de 62 de ani, era asistentă medicală în Secția Chirurgia Toracică.

Moartea celor doi a fost confirmată de conducerea SCR și a survenit la distanță de o zi, pe 4 și 5 martie. De la începutul pandemiei, 99 de angajați ai sistemului sanitar au decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19.   

„Cu profundă tristețe anunțăm decesul colegului nostru Polejaev Evghenii, care activa în Departamentul Inginerie Biomedicală și gaze speciale. Domnul Evghenii a pierdut lupta cu COVID – 19 pe data de 4 martie, având doar 54 de ani. Toată viața profesională și-a dedicat-o Spitalului Clinic Republican. Evghenii Polejaev a activat în instituție timp de 35 de ani. A fost un coleg săritor la nevoie, cu un suflet blând, un profesionist în munca sa. A fost un om înțelept, bun, amabil, sârguincios. Aducem condoleanțe apropiaților lui și dorim curaj și putere. Dumnezeu să îl primească în Împărăția Sa”, au scris reprezentanții IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Cu regret mai anunțăm un deces al colegei noastre, doamnei Alla Bantiuc, asistentă medicală din Secția Chirurgia Toracică, care ultimele luni a activat în Departamentul COVID – 19. Și doamna Alla a pierdut lupta cu noul tip de Coronavirus în data de 5 martie, la vârsta de 62 de ani. Aducem sincere condoleanțe familiei, colectivului în care a activat. Noi am pierdut o persoană, care a fost nu doar o colegă, ci și o prietenă adevărată, o mamă. Doamna Alla a fost un om deosebit, blândă, bună la suflet, înțelegătoare. Drum lin spre cer, dragă colegă! Dumnezeu să o odihnească în pace”, au anunțat reprezentanții IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

De la începutul pandemiei, circa 193 de mii de persoane au fost infectate cu coronavirus. Din numărul total, 170 mii de persoane au fost tratate de Covid-19, iar 4.071 au decedat.

Crina Dumitriu
06/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii