IMAGINI ȘOCANTE// Dezastrul lăsat în urmă de rachetele rusești la Sergheevca

Viorica Mija
03/07/2022
Sursa: unian.ua

Serviciile de intervenție au finalizat operațiunile de salvare la blocul rezidențial din Sergheevca, regiunea Odesa, atacat cu rachete rusești în data de 1 iulie. Bombardamentele au ucis 21 de persoane și au rănit 39.

Rachetele au fost lansate din direcția Mării Negre și ar fi avut o țintă precisă. Autoritățile ucrainene au calificat atacul drept un act de genocid, deoarece clădirea rezidențială cu nouă etaje nu era evacuată. Locatarii povestesc clipele de coșmar prin care au trecut.

Și la Centrul destinat reabilitării copiilor din Republica Moldova, care se confruntă cu boli grave, s-au încheiat lucrările de dezasamblare a clădirii bombardate. În urma atacului rusesc, un angajat al centrului a fost ucis, iar cinci au fost internați în spital cu răni serioase.

Reprezentanții Guvernului RM, care administrează centrul, au declarat că e vorba  despre unul dintre cele mai cinice atacuri ale armatei ruse. De altă parte, Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a anunțat că autoritățile române sunt gata să acorde orice suport este nevoie.


 

Viorica Mija
03/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii