Gavriliță: excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți să fie examinată strict din punct de vedere legal

Olga Stăvilă
03/12/2021

Premierul Natalia Gavriliță a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este de acord cu demisia Avocatului Poporului, dar că astfel de astfel de cazuri trebuie tratate cu calm, iar despre posibilitatea excluderii Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți, premierul a spus că acest caz trebuie examinat cu atenție. 

În cazul Avocatului Poporului, premierul Gavriliță a declarat că a urmărit cu atenție ce s-a întâmplat în oficiul Ombudsmanului si regretă acest scandal. Situația a fost discutată cu colegii din PAS, care au susținut demisia și în același timp faptul că acest lucru este bine să se discute calm.

„Este bine pentru oficiul Ombudsmanului această demisie de onoare. Eu susțin în calitate de vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, demisia de onoare, în același timp trebuie să reacționăm calm, să cercetăm toate aspectele cauzei”, a punctat Gavriliță.

Avocatul poporului, Natalia Moloșag, a ajuns cap de afiș în presa națională pentru că și-a desemnat în calitate de „asistent personal” pe un cetățean condamnat pentru proxenitism,  motivând că avea nevoie de pază dar și pentru a o face „funcțională”.

Cu referire la decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a o elimina din turul doi al alegerilor locale pentru primăria Bălți, pe candidata Marina Tauber, premierul Gavriliță a menționat că acest caz este sub monitorizarea Executivului.

„Guvernul urmărește cu atenție acest caz, decizia aparține instanțelor de judecată, dar sper să fie bine argumentată. Opinia mea este foarte fermă trebuie să fie urmată buchia legii de toate instituțiile statului. CEC este un organ independent și ia decizia conform intimei convingeri”, a conchis Natalia Gavriliță.

 

Olga Stăvilă
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii