Fugarul Gheorghe Cavcaliuc s-a apucat de lucru. Oferă 36 de locuri de muncă bine plătite în Londra

Julieta Saviţchi
06/09/2021

Fostul poliţist şi liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, dat în urmărire generală de autorităţile de la Chişinău, oferă 36 de locuri de muncă „bine plătite” în firma sa deschisă recent în Londra.

Cavcaliuc anunţă că angajează cetăţeni ai Republicii Moldova, României şi Marii Britanii, însă vor avea prioritate conaţionalii săi. „ Dragi compatrioți! Am anunțat anterior că, voi oferi mai multe locuri de muncă bine plătite în oraşul Londra, Marea Britanie și, prioritar, voi angaja conaționali de-ai noștri. Cei cointeresați, vă îndemn să vedeți pozițiile vacante la care puteți aplica cu încredere”, a a anunţat fostul poliţist pe pagina sa de Instagram.

Într-un anunţ de angajare publicat pe pagina de facebook a întreprinderii, Cavcaliuc a precizat că are nevoie de 4 ingineri IT, 2 manageri de contact, doi specialişti în drepturi de autor, 8 operatori call center, 6 angajaţi în domeniul securităţii, 5 manageri pentru vânzări, 2 manageri de depozitşi şi doi conducători pentru motostivuitor.

Pentru a aplica la un job în firma lui Cavcaliuc, candidaţii urmează să depună SV-ul la care să fie anexate o fotografie, un document cu dovada calificării, recomandări de la locul vechi de muncă, permisul de muncă şi permisul de şedere în Marea Britanie.

Anticoruptie.md a scris că firma lui Cavcaliuc, înregistrată pe dată de 1 septembrie în Londra, se numește „Success for you LIMITED”, iar el a fost instalat în funcția de director în aceeași zi în care a deschis-o.

Săptămâna trecută, Biroul Interpol din Moldova a confirmat că Gheroghe Cavcaliuc este dat în urmărire generală, după ce a refuzat repetat să se prezinte în fața procurorilor în urma citării sale într-un dosar de instigare la violență.

Cavcaliuc este cercetat penal într-un dosar de huliganism. El și-a îndemnat adepții partidului său, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), să îi arunce în față „verde de Paris” unui politician local, după ce acesta se vaccinase fără programare prealabilă împotriva COVID-19. Încadrarea lui Cavcaliuc este de „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

În periodă aflării la guvernare a PDM condus de Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc a deţinut funcţia de şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie. În presă s-a vehiculat că acesa ar fi executat mai multe comenzi ale regimului Plahotniuc şi că ar fi fost implicat în scheme de contrabandă.

 

Julieta Saviţchi
06/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii