Foto, Video // Protest în centrul Capitalei după anularea alegerilor. Oamenii scandează: „Vot furat! Noi nu cedăm”

Anticoruptie.md
20/06/2018
CIJM

După decizia Judecătoriei Chișinău de a anula alegerile locale noi, miercuri, 20 iunie, sute de oameni au ieșit pe străzile din centrul Capitalei pentru a protesta. Mobilizați pe o rețea de socializare, aceștia s-au adunat în fața Primăriei Chișinău pentru a cere să li se respecte votul. Oamenii au scandat „Năstase e primarul!”, „Votul meu contează!”, „Noi am ales”, „Jos mafia”, „Noi suntem poporul”. 

Alături de protestatari și-au făcut apariția Andrei Năstase, Maia Sandu și Dorin Chirtoacă. „Decizia cine este primarul în această țară a luat-o electoratul. Rezultatele acestor alegeri au fost recunoscute de către toată lumea, cel mai important e că au fost recunoscute de către observatorii imparțiali care au monitorizat aceste alegeri. Cei care au comandat aceasta decizie arbitrară a unei judecătoare care și-a bătut joc de votul nostru al tuturor ar trebui să răspundă de ce oamenii au ieșit în stradă”, a declarat Andrei Năstase. 

Ulterior oamenii s-au îndreptat spre sediul Partidului Democrat de pe strada Bulgară. Protestatarii consideră că în spatele deciziei de anulare a alegerilor ar sta anumedemocrații împreună cu socialiștii. Clădirea democraților este păzită de un cordon de polițiști. Oamenii scandează „Jos bandiții”, „Plahotniuc penal, mergi la tribunal”, „Hoții”.

După ce au mărșăluit prin centrul orașului, mulțimea a mers în Piața Marii Adunări Naționale. 

Protestatari adunați ad-hoc au anunțat că vor continua să protesteze și în zilele următoare, începând cu ora 18.00 în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. 

 

Anticoruptie.md
20/06/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii