Fostul deputat Tudor Deliu, înregistrat în cursa pentru prezidențiale. Ce avere declară candidatul

Anticoruptie.md
25/09/2020

Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe fostul deputat al fracțiunii Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, în lista candidaților pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Deliu va ocupa poziția a treia în buletinul de vot, după liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și președintele PPDA, Andrei Năstase.

Tudor Deliu a fost deputat timp de două mandate consecutive, până la începutul anului 2019, când PLDM nu a mai participat la alegerile parlamentare. Din 2018 până în august 2020, a fost președinte al formațiunii.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, depusă de Tudor Deliu la CEC, politicianul a indicat venituri, în 2018, de 234 de mii de lei din salariul de deputat, iar în 2019, de 135 de mii de lei din salariul de președinte al PLDM. Cu 28 de mii a fost remunerat pentru activitatea didactică la Academia de Administrare Publică, 230 de mii de lei reprezintă pensia candidatului, iar 20 de mii de lei le-au constituit indemnizațiile. Soția sa, angajată la Colegiul de Ecologie, a avut venituri salariale, pe parcursul ultimilor doi ani, de 335 de mii de lei. 

Tudor Deliu mai declară două apartamente și un garaj pe care îl are în uz. Acesta a trecut pe hârtie un singur automobil, de model Toyota Avensis, fabricat în 2004 și cumpărat în 2012, cu 5.000 de euro.

Anticoruptie.md
25/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii