Filip îl acuză Nichiforciuc de „defecțiunea” de la Râșcani: „Nu avem nevoie de profitori”

Ilie Gulca
21/06/2021
Pavel Filip și Eugen Nichiforciuc

Cinci membri ai Organizației Teritoriale Râșcani a Partidului Democrat din Moldova au anunțat luni dimineață că părăsesc formațiunea. Cei cinci îl acuză pe Pavel Filip că a distrus partidul și se declară dezamăgiți că actuala conducere nu respectă asemenea valori precum „unitatea și consolidarea”.

„Toate deciziile partidului sunt adoptate de un grup restrâns, care este ghidat doar de interesele sale individuale. Avem convingerea că de toate eșecurile PDM la Chișinău și în teritoriu sunt vinovați anume Pavel Filip și conducerea partidului. În acest context, declarăm că ne retragem încrederea în președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, precum exprimăm neîncredere întregii conduceri. Părăsim Partidul Democrat din Moldova și ne declarăm neafiliați”, se menționează într-o declarație a organizației teritoriale cu pricina.

De partea cealaltă, președintele formațiunii Pavel Filip a reacționat cu acuzații la adresa fostului său coleg de partid, Eugen Nichiforciuc, și a socialiștilor, pe care îi acuză că ar fi forțat unii semnatari ai declarației să își pună semnăturile.

„Antonina Șarban, primar de Șumna, nu a semnat această declarație. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată! Vitalie Țîței, primar de Pocimbăuți, nu a semnat declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM. Va merge și dlui în instanță. Ion Vacariuc, primar de Aluniș, a semnat declarația, sub amenințarea lui Nichiforciuc și a deputatului PSRM Mizdrenco, care i-au spus că dacă nu semnează, îi vor da afară feciorul care lucrează la vamă”, a precizat Filip.

Despre primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc, Filip spune că „au fost dați afară din partid încă acum un an, când s-au dus cu socialiștii. Nu avem nevoie de profitori”.

Contactat de reporterii TV8, Eugen Nichiforciuc a respins acuzațiile liderului PDM și a subliniat că plecările din partid sunt motivate de incapacitatea lui Pavel Filip de a conduce formațiunea.

„Sincer să vă spun eu nu l-am văzut pe dl Vacariuc în față. Cu Pavel Filip, am deja vreo câteva judecăți tot pe declarații aberante. Cred că vom mai avea încă una. Este și ridicol”, a punctat Nichiforciuc.

Ilie Gulca
21/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii