Federica Mogherini: „Necesitatea reformelor rămâne o prioritate și după votarea moțiunii de cenzură asupra Guvernului”

Irina Odobescu
12/11/2019
tuzlanski.ba

Votul de neîncredere Guvernului Republicii Moldova „trimite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din Republica Moldova”. Este Reacția Federicăi Mogherini, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a UE, după căderea Executivului de la Chișinău.

„Necesitatea realizării reformelor nu pleacă odată cu votarea moțiunii de cenzură asupra Guvernului. Parteneriatul cu Uniunea Europeană va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. UE se angajează să colaboreze cu autoritățile din Republica Moldova care susțin procesul de reformă, ceea ce stă la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției, indiferent de afilierea politică, asigurând independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și a standardelor democratice”, a mai scris Federica Mogherini, de la Bruxelles.

Declarația Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a UE este legată de moțiunea de cenzură votată de 63 de deputați în urma asumării răspunderii Cabinetului de Miniștri pentru modificarea Legii Procuraturii. 

Irina Odobescu
12/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii