Ex-premierul Vlad Filat dă note. Ce spun alți politicieni despre Summit-ul de la Bulboaca

Anticoruptie.md
02/06/2023
Colaj CIJM

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a calificat drept un succes Summit-ul CPE, care s-a desfășurat în data de 1 iunie, la Bulboaca, cu participarea a 49 de oficiali europeni de rang înalt.

Ex-premierul Vlad Filat consideră că Summit-ul a fost organizat la cel mai înalt nivel, iar mesajul consolidat „pentru pace” este unul de importanță crucială în contextul actual. „Este un succes că s-a reușit organizarea unui eveniment de asemenea anvergură”, a comentat politicanul pentru Deschide.md.

De altă parte, președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a menționat buna organizare a evenimentului, dar a subliniat că după summit va reveni la „probleme interne și la criticile legate de stagnarea reformelor”.

„Astăzi, în interviurile acordate unor reprezentanți ai presei străine voi lăuda Republica Moldova și voi spune că și Europa are nevoie de noi, iar 1/3 din cetățenii noștri sunt deja cetățeni ai UE și nu va fi o mare problemă ca și restul cetățenilor noștri să devină europeni cu acte în regulă. Ziua de azi este despre puținele momente în care trebuie să ne mândrim că bucata asta de pământ apare pe radarul lumii civilizate, să facem alianțe, să găsim unitate cel puțin pe partea de politică externă și să muncim pentru ca noile generații să nu simtă amenințarea venită din extern sau povara unor politici ineficiente pe intern”, a scris Dinu Plîngău.

Eurodeputatul Siegfried Mureşan a menționat că alegerea oficialilor de rang înalt ai UE de a fi în data de 1 iunie în Republica Moldova este un semn că integrarea în spațiul comunitar a Republicii Moldova a devenit o prioritate la nivel european.

„Cetățenii Republicii Moldova au transmis un mesaj clar că vor în Uniunea Europeană. Dar integrarea europeană a Republicii Moldova nu este importantă doar pentru cetățenii moldoveni. Ea este importantă pentru toți europenii și pentru tot continentul nostru, iar cei 50 de lideri europeni care au participat astăzi la Summitul Comunității Politice Europene din Moldova au demonstrat că integrarea europeană a Moldovei este o prioritate la nivel European”, a scris Mureșan, pe pagina sa de socializare.

Anticoruptie.md
02/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii