„Este o persoană de încredere”. Justificările Avocatului Poporului, Natalia Moloșag, despre contractarea personajului condamnat pentru proxenetism

Olga Stăvilă
01/12/2021
Natalia Moloșag și Dumitru Victor Godorog (dreapta)

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, a susținut miercuri un briefing în care a explicat statutul lui Dumitru Godorog, condamnat anterior pentru proxenetism, în cadrul oficiului ombudsmanului.  

„Este angajat auxiliar, contractat în baza unui contract de prestări servicii, fără să fie achitat, face voluntariat. A fost contractat temporar pentru a mă face funcțională în ceea ce ține de activități”, a explicat Moloșag.

Totodată, ombudsmanul a mai spus că Godorog este o persoană „de încredere” și că ea doar a încercat să îi ofere o șansă de reabilitare, de reintegrare socială.

„Nu am relații personale cu acest om. Am soț, am doi copii, este asistentul meu. Este persoană de încredere, care m-a asistat pe parcursul a trei ani”, susține Natalia Moloșag.

Avocatul Poporului a catalogat acuzațiile drept o răzbunare din partea unor colegi verificați pentru neglijență în serviciu. Ea a mai menționat că își va da demisia după finalizarea controlului inițiat: „Eu nu am încălcat legea. Controlul mai durează câteva zile”.

Natalia Moloșag este acuzată că l-ar fi angajat drept consilier neoficial pe Dumitru Victor Godorog, condamnat pentru proxenetism și activități de videochat în decembrie 2017 la patru ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru un termen de trei ani.

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag l-a apărat în instanța de judecată pe cetățeanul Dumitru Victor Godorog.

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, a fost surprinsă anterior, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de șapte ani. O hotărâre în acest sens a fost luată de  Parlament pe 23 septembrie curent cu votul a 57 de deputați.

Încă de la numirea Nataliei Moloșag în această funcție au existat voci critice privind un posibil conflict de interese pentru desemnarea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului, după ce aceasta a reprezentat-o în instanță și pe președintele Maia Sandu în mai multe procese împotriva lui Igor Dodon.

Olga Stăvilă
01/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii