Energia electrică se ieftinește. Spânu: „Un compromis rezonabil”

Anticoruptie.md
03/12/2022
Sursa: CIJM

Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Cuciurgan pentru luna decembrie, la un preț de 73 dolari. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spânu care spune că astfel vor putea fi revizuite și tarifele la energia electrică. Cantitatea care va fi livrată de Centrala de la Cuciurgan malului drept, în decembrie, constituie circa 204 mii de MW. 

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) și Agenția Națională pentru Regelemntare în Energetică (ANRE) urmează să adopte o decizie în privința reducerii tarifului la energia electrică, spune vicepremierul Andrei Spînu.

„Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate. Acest contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

De asemenea, s-a convenit asupra discuțiilor privind extinderea contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023.

„Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW. Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept. Prețul: 73 USD. MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate”, a detaliat Spînu.

 

Anticoruptie.md
03/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii