Eliberat în 72 de ore!? Unșii lui Vladimir Putin recunosc că sunt în mijlocul unui cerc de foc la Liman

Anticoruptie.md
01/10/2022
FB/ Volodimir Zelenski

Analiștii militari prezic o victorie foarte apropiată pentru apărătorii ucraineni, care sunt în toiul unei contraofensive pentru recuperarea orașului Liman, din regiunea Donețk. Conform experților Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), Forțele Armate ale Ucrainei ar putea reuși în următoarele 72 de ore să încercuiască complet trupele ruse care staționează în oraș.

Forțele rusești controlează deocamdată orașul Liman, dar s-au retras de pe pozițiile din localitățile Drobișevo, la aproximativ 6 kilometri nord-vest de Liman, și Iampol, la 13 kilometri pe direcția sud-est. Totodată, apărătorii ucraineni au blocat drumul strategic Drobișevo-Torskoie, în apropiere de Stavok.

„Retragerea Rusiei din Liman seamănă cu retragerea haotică din Balaklia, regiunea Harkov, pe fundalul unei coordonări slabe și al lipsei capacităților de a lansa atacuri susținute de artilerie. Comandamentul militar rus nu a trimis întăririle necesare. Acesta a dispus lansarea unor atacuri cu rachete asupra regiunii Nicolaev, în loc să se concentreze asupra Liman-ului”, se menționează în raportul ISW.  

Confirmarea a venit și din partea administrației ilegale a regiunii Donețk. Denis Puşilin, „înscăunat” de Vladimir Putin în fruntea autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a recunoscut că localitățile Iampol şi Drobişevo au trecut sub controlul forțelor ucrainene. Situația militarilor ruși a fost descrisă de el ca fiind „semiîncercuire”.

Anticoruptie.md
01/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii