Dumitru Robu a iniţiat procedura de optimizare a Procuraturii Generale. Cel puţin 11 funcţii manageriale vor fi lichidate

Olga Stăvilă
25/01/2022
Poză simbol

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a iniţiat o procedură de modificare a structurii Procuraturii, care ar putea eficientiza activitatea instituţiei. În acest scop, Dumitru Robu a înregistrat, marţi, la Consiliul Superior al Procurorilor un demers în care a cerut acordul pentru efectuarea modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale, motivând că actuala structură organizatorică este ineficientă.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, modificările propuse de Robu presupun reorganizarea a 21 de funcții, din care mai bine din jumătate sunt funcții manageriale. Astfel, o funcţie de adjunct al procurorului eneral, patru de șef de  direcție, patru funcţii de șef  de secție şi 12 funcţii de procurori în secţiile Procuraturii Generale vor fi anulate, după ce vor fi redirecționate către procuraturile specializate și teritoriale.  

Din numărul total de funcţii optimizate din cadrul Procuraturii Generale, nouă funcții urmează a fi redericţionate Procuraturii Anticorupţie, cinci funcții  vor ajunge în Procuratura pentru Combaterea Ceimei Organizate şi Corupţiei (PCCOCS), iar alte șapte funcții vor ajunge în Oficiul pentru  reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii municipiului Chișinău. De asemenea, urmează a fi alocate  șapte funcții de consultant al procurorului, dintre care patru la Procuratura Anticorupţie, iar trei, la PCCOCS.

Potrivit comunicatului, modificările respective sunt necesare pentru consolidarea capacităților de gestionare a urmăririi penale de către procuraturile specializate şi teritoriale, ţinând cont de numărul mare a cauzelor penale  instrumentate și necesitatea reprezentării  învinuirii de către procurori în instanţele de judecată

Procuratura Generală precizează că demersul lui Robu a fost înaintat în condiţiile prevăzute de articolul 7 din Legea cu privire la Procuratură, potrivit căruia structura Procuraturii Generale, a procuraturilor specializate și a procuraturilor teritoriale, precum și reședința acestora se stabilesc și se modifică de procurorul general, cu acordul scris al Consiliului Superior al Procurorilor.

 

 

Olga Stăvilă
25/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii