Dronele iraniene îngreunează contraofensiva armatei ucrainene

Julieta Saviţchi
28/09/2022
Profimedia Images

Dronele kamikaze iraniene, care au început să fie folosite de armata rusă cu o săptămână în urmă, au devenit o problemă pentru Ucraina. În acest context, conducătorii armatei ucrainene susţin că au nevoie de tancuri și blindate moderne pentru a continua contraofensiva împotriva rușilor, scrie portalul Politico.

Adriana Arehta, sergent în forțele armate ucrainene, a declarat că dronele care decolează din Crimeea au atacat unitatea sa din forțele speciale care luptă în apropiere de orașul Herson. Dronele iraniene au depăşit sistemele de apărare ale ucrainenilor şi au aruncat bombe asupra pozițiilor lor, distrugând două tancuri cu tot cu echipaj.

„Este foarte dificil să vezi aceste drone pe radare. Este o problemă uriașă”, a explicat Arehta.

Rusia a început să folosească drone de luptă Shahed și Mahajer importate din Iran după succesul armatei ucrainene în regiunea Harkov, unde au fost eliberate peste 9000 de km pătraţi din teritoriul ocupat. Unele dintre ele au lovit poziții de pe câmpul de luptă, distrugând tancuri și blindate, în timp ce altele au lovit infrastructura civilă, inclusiv în orașul port Odesa.

 

Julieta Saviţchi
28/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii