Dosarul Luncașu // Cazul este investigat ca omor premeditat

Julieta Savițchi
20/08/2019

Cazul morții suspecte a omului de afaceri Iurie Luncașu, apropiat lui Vladimir Plahotniuc, este cercetat sub aspectul de omor premeditat, conform articolului 145 al Codului Penal.  Informația a fost făcută publică de către ministrul de Interne, Andrei Năstase.

”A fost intentat un dosar penal, care permite examinarea sub toate aspectele a acestui caz, care, bineînțeles, ridică foarte multe semne de întrebare, prin prizma faptului că nu este un personaj oarecare, este un personaj din imediata apropiere a lui Vladimir Plahotniuc și a grupării sale criminale”, a declarat Năstase, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ministrul de Interne s-a arătat surprins de modul în care imediat ce s-a produs cazul informația a ajuns în spațiul public: ”Cineva a avut grijă să se iasă în spațiul public și să încerce să crediteze o singură ipoteză în acest caz. Bineînțeles că este un caz tragic, iar violența care îl înconjoară este de-a dreptul cutremurătoare. Sigur este cunoscut faptul că cel care a decedat face parte din anturajul apropiat al lui Vladimir Plahotniuc”. 

Pe de altă parte, Ștefan Șaptefrați, procurorul șef al municipiului Chișinău, a declarat că versiunea unui omor premeditat în cazul lui Luncașu aparține Ministerului de Interne și că Procuratura Generală a decis ca dosarul să fie investigat de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS).

Iurie Luncașu a fost înmormântat, marți, în la cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău. Printre cei veniți să-l petreacă în ultimul drum nu au fost văzuți prietenii săi Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov.

Plahotniuc a postar pe pagina sa de pe Facebook un mesaj de condoleanțe, în care regretă dispariția prietenului său. „Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, a scris fostul lider al Partidului Democrat.

Amintim că Iurie Luncașu a decedat sâmbăta trecută, iar oamenii legii au anunțat că ar fi vorba de un suicid, făcând referință la șoferul businessmanului.

 

Julieta Savițchi
20/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii