Dosarul Luncașu // Cazul este investigat ca omor premeditat

Julieta Savițchi
20/08/2019

Cazul morții suspecte a omului de afaceri Iurie Luncașu, apropiat lui Vladimir Plahotniuc, este cercetat sub aspectul de omor premeditat, conform articolului 145 al Codului Penal.  Informația a fost făcută publică de către ministrul de Interne, Andrei Năstase.

”A fost intentat un dosar penal, care permite examinarea sub toate aspectele a acestui caz, care, bineînțeles, ridică foarte multe semne de întrebare, prin prizma faptului că nu este un personaj oarecare, este un personaj din imediata apropiere a lui Vladimir Plahotniuc și a grupării sale criminale”, a declarat Năstase, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ministrul de Interne s-a arătat surprins de modul în care imediat ce s-a produs cazul informația a ajuns în spațiul public: ”Cineva a avut grijă să se iasă în spațiul public și să încerce să crediteze o singură ipoteză în acest caz. Bineînțeles că este un caz tragic, iar violența care îl înconjoară este de-a dreptul cutremurătoare. Sigur este cunoscut faptul că cel care a decedat face parte din anturajul apropiat al lui Vladimir Plahotniuc”. 

Pe de altă parte, Ștefan Șaptefrați, procurorul șef al municipiului Chișinău, a declarat că versiunea unui omor premeditat în cazul lui Luncașu aparține Ministerului de Interne și că Procuratura Generală a decis ca dosarul să fie investigat de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS).

Iurie Luncașu a fost înmormântat, marți, în la cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău. Printre cei veniți să-l petreacă în ultimul drum nu au fost văzuți prietenii săi Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov.

Plahotniuc a postar pe pagina sa de pe Facebook un mesaj de condoleanțe, în care regretă dispariția prietenului său. „Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, a scris fostul lider al Partidului Democrat.

Amintim că Iurie Luncașu a decedat sâmbăta trecută, iar oamenii legii au anunțat că ar fi vorba de un suicid, făcând referință la șoferul businessmanului.

 

Julieta Savițchi
20/08/2019

Comentarii