Dorin Purice a demisionat din funcția de secretat de stat al Ministerului Afacerilor Interne

Anticoruptie.md
13/09/2019

Colonelul Dorin Purice a demisionat vineri din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), iar cererea i-a fost aprobată în aceeași zi de către Guvern. Demisia lui Purice a fost anunțată de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Dorin Purice a declarat pentru presă că este decizie personală și că toate acuzațiile care i-au fost aduse au fost în mare parte niște insinuări. „Nu m-a silit nimeni. Este o decizie personală pe care a trebuit să o fac la un moment dat. Toate acuzațiile au fost în mare parte niște insinuări, care nu corespund cu realitatea. Este o decizie absolut asumată”, a declarat Purice pentru postul de televiziune TV 8. 

Amintim că Purice a fost păstrat în funcție de ministrul de Interne, Andrei Năstase, după căderea regimul lui Plahotniuc. Ministrul Năstase și-a argumentat atunci decizia prin faptul MAI avea nevoie de continuitatea „unor procese și memorie instituționale”: „Purice a gestionat suportul financiar, el a fost recomandat, iar eu a trebuit să păstrez memoria instituțională”.

La alegerile parlamentare din februarie curent, Purice a făcut campanie electorală pentru Partidul Democrat. În cadrul unei emisiuni recente de la postul de televiziune  JURNAL TV, el a declarat că își asumă acțiunile pe care le-a făcut și este gata să își dea demisia în orice moment, în cazul în cazre i se va cere acest lucru.

Anticoruptie.md
13/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii